Beknopte ontstaansgeschiedenis van de Jeu de Boules Club in Horst

 

In 1993 werd door enkele enthousiaste boulers, na lang aandringen, goedkeuring verkregen van de Gemeente Horst om een jeu de boulesbaan aan te leggen bij het Östenriekske. Onder de bezielende leiding van Piet Geurts (Hofse Pietje) kwam tenslotte een subsidie beschikbaar van Fl. 3.500,- voor een eerste baan. De leden hebben met man en macht gewerkt aan de realisering! Op 16 febr. 1993 vond de oprichting van de jeu de boulesclub plaats!  Het bestuur bestaande uit Piet Geurts, Teus de Jong, Jo Litjens en Lou van Well en een contributie van Fl. 30,– ging aan de slag en op 6 juni 1993 was het zover; de officiële baan werd geopend door wethouder Harrie Peerbooms. In 2002 werd een tweede baan gerealiseerd en één jaar later konden de leden pauzeren en schuilen in een optrekje.  

De club groeide verder uit en vanaf 2006 werd naarstig gezocht naar een locatie met ruimere mogelijkheden! Meer dan 10 plaatsen werden uitgebreid gewikt en gewogen, maar de hoofdprijs zat er niet bij. In 2011 werd het Östenriekske verkocht en per 1 november moesten de boulers er hun stekkie verlaten. 

Uiteindelijk slaagde het bestuur er in een plek te vinden op het terrein bij de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray e.o. Na enkele maanden van alweer flink de handen uit de mouwen steken , lagen er 8 banen te wachten op veel pétanqueplezier en sociaal verkeer. Het gebouw van de scheidsrechters bood en biedt een schuilplek tegen de elementen en een beetje horeca. 

Al enkele jaren wordt er gedroomd van een overdekte speelplaats en deze wens moet binnen een jaar in vervulling kunnen gaan.

September 2019.